„ПАЛИЛУЛСКО ВЕЧЕ“ – ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА
26. 04.2010.

Традиционална манифестација „Палилулско вече“, која се сваке године организује у оквиру програма Градске славе „Св Цар Константин и Царица Јелена“ биће одржана у четвртак, 03.06.2010. године. То је одлучио Одбор за прославу, којим је председавао у одсуству председника Бојан Илић, начелник Управе Градске општине Палилула. И ове године, задатак Одбора, који чине представници општине, установа, организација и истакнути појединци са Палилуле, је да благовремено осмисли програм обележавања ове јединствене манифестације.

На састанку је договорено да се програм „Палилулско вече“ организује на простору улица „Војводе Гојка“, „Епископске“ и „Божидарчеве“ а да се централна прослава одржи на самој Палилулској рампи као и претходних година.

Разговарало се и о новим садржајима манифестације као и програму централне прославе. У Градској општини Палилула и даље је присутна иницијатива да се традиционално окупљање Палилулаца, у сарадњи са Нишким културним центром и Туристичком организацијом Ниша, осмисли као туристичка атракција и манифестација у култури, која би обогатила туристичку понуду Града и Општине..